Basileus
Težak život đaka prvaka

Ana Milošević

BROJ MESTA JE OGRANIČEN, PRIJAVE DO 04.09.2019.

PRIJAVA ZA TRENING PUTEM E-MAIL-a kraljevo@basileusoffice.rs 
Kontakt telefon za sve dodatne informacije 063 871 85 62
Petak, 06. SEPTEMBAR 2019.
od 18:00 do 20:00 h
1.000,00 RSD
*Broj mesta je ograničen
Ana Milošević
Rok za prijavu je:
Sreda, 04.09.2019.

 

Koja je tačno roditeljska uloga kada dete krene u prvi razred?

KOME JE TRENING NAMENJEN?

Roditeljima dece koja polaze-idu u prvi razred osnovne škole.

ŠTA POLAZNICI DOBIJAJU?

Radionica ,,Težak život đaka prvaka” vam pomaže da vi kao roditelji prevaziđete svoje strepnje od polaska vašeg deteta u školu i pomognete mu da školu prihvati kao zadovoljstvo i potrebu. Kroz radionicu bolje ćete razumeti šta učitelj / učiteljica očekuju od vašeg deteta i vas kao roditelja.

Ovo je intezivan trening, osmišljen tako da vas nauči praktičnim roditeljskim veštinama koje će vam sa sigurnošću pomoći da lakše nego ikada postignete svoje roditeljske ciljeve, kao i kako da uspešno ostvarite svoju roditeljsku ulogu. Na dvosatnom treningu možete naučiti: 

  • kako da budete uspešan roditelj đaka prvaka
  • kako da razumete i podržite svoje dete
  • kako da znate da li dobro postupate
  • šta raditi u kriznim situacijama
  • kako uspešno prevazići roditeljske strahove
  • Koja su pravila uspešnog roditeljstva
  • Kako napraviti plan onda kada ne ide kako ste očekivali

 

Po završetku radionice , dobićete e-book, mali priručnik, posebno napravljen za roditelje čija deca polaze u prvi razred.

KOME DA LI UČESNIK TREBA DA IMA NEKO PREDZNANJE DA BI UČESTVOVAO U RADIONICI?

Nisu potrebna predznanja i veštine.

SADRŽAJ RADIONICE PO KORACIMA:

Uvod: Kratko upoznavanje polaznika i predstavljanje koncepta. 10 min

1. aktivnost: brainstorming (osvešćivanje roditeljskih strahova i nedoumica u vezi polaska deteta uškolu) 10 min

2. aktivnost: DA LI JE MOJE DETE ZAISTA SPREMNO ZA ŠKOLU? (prezentacija kriterijuma zrelosti deteta od 6,7 godina) 15min

pauza 10 min

3. aktivnost: KOJA JE TAČNO RODITELJSKA ULOGA? (rad u grupama na uobičajenim situacijama koje se javljaju na početku školovanja, razmena, povratna informacija) 45 min

4. aktivnost: ŠTA AKO NE IDE KAKO STE OČEKIVALI? 15 min

Završni deo: evaluacija

Ana Milošević– samostalni pedagoški savetnik, profesor razredne nastave u OŠ „Jovo Kursula“ u Kraljevu. Uspešno se bavi učiteljskim pozivom skoro 20 godina. U toku svog ličnog i profesionalnog razvoja istražuje i primenjuje različite pristupe rada u nastavi. Holističko obrazovanje postaje „ljubav na prvi pogled“. Nastoji da svako dete pojedinačno oslušne, oseti njegove potrebe, njegove sposobnosti, želje i mogućnosti i da shodno tome prilagodi svoj rad i podršku. Smatra da učitelj treba da upotrebi sve raspoložive metode a da će učenik primiti koliko je spreman i sposoban. Naravno, stalna težnja da se deca motivišu kroz različite načine rada je neophodna i odatle su proistekli svi njeni projekti za razvoj motivacije. Svoj rad čini transparentnim i na republičkom nivou objavljujući i prezentujući svoje radove na Učiteljskom fakultetu u Beogradu. Akreditovala je seminar „Lektira ne boli- razvoj čitalačke motivacije“, koji je pohađalo oko 300 prosvetnih radnika širom Srbije, kao i seminar ,,Književni tekst-alat u prevenciji nasilja“. Vaspitni aspekt nastave stavlja u ravnopravan odnos sa obrazovnim, a posebno značajan faktor u razvoju ličnosti učenika je saradnja sa roditeljima. Sagledava potrebe dece i porodice i pruža stalnu podršku. Svojim posebnim stilom rada u kome koristi primere iz stvarnog života, humor i metafore, inspiriše roditelje da menjaju poglede, da se oslobode strahova i pruže deci potrebno razumevanje. Kreirala je program „Težak život đaka prvaka“, set radionica koje su pune do poslednjeg mesta. Osnovna nit Aninog rada je motivacija, prožeta kroz svaki korak, u težnji da dete postane najbolja verzija sebe i da živi srećno, uspešno i okruženo ljubavlju.

Odricanje od odgovornosti: Basileus Partner je otvorena, javna platforma koja omogućava svima da dele i primaju znanja, veštine, iskustva i ideje kroz razne formate, poput ovog treninga. Organizacija ovog treninga ni na koji način ne podrazumeva da Basileus Partner odobrava ili promoviše specifične ideje, metode ili generalni sadržaj ovog treninga, časa, ili iskustva, viđenja, sposobnosti ili kvalifikacije instruktora koji ovaj čas drže. Profili instruktora su zasnovani isključivo na informacijama koje su sami instruktori pružili Basileus Partner-u. Odabir časova i instruktora zasnovan je na stvarnoj ili očekivanoj tržišnoj tražnji i generalnim standardima prikladnosti.